Tentoonstelling ‘Europaïsche Gartenkunst in alte ansichten 1600 - 1900’, Kleef

 

Museum Koekoek Haus, Kleve

T/m Sep 2004

 

 

 

In de Gelderlander van 7 Augustus 2004 stond een pagina groot artikel met betrekking tot de tentoonstelling ‘Europese tuinen in oude prenten’ te Kleef.  Het delen van de pagina bestaan uit een foto van ‘De IJzeren Man’ en een 6-tal kleuren afdrukken van prenten van Europese tuinen.  Had nog meer informatie via internet gevonden, maar niet lokaal bewaard.  Nu is van persberichten en dergelijke niets meer te vinden.  Tja, internet is misschien meer actueel dan archief.  Er staat me nog bij dat de gravures uit bezit van Hennebo zijn.

 

De tentoonstelling is georganiseerd naar aanleiding van de 400ste geboortedag van Johan Maurits van Nassau Siegen.  Hetzelfde gebeuren vormde ook de aanleiding tot de oprichting van een eigentijdse ‘De IJzeren Man’ op de plek alwaar vroeger het orgineel stond.

 

De tentoonstelling is op de eerste etage van het museum en omvat een 150-tal gravures in kleur en zwart/wit, verdeeld over meerdere kamers en de gangpartijen.

 

Natuurlijk begint het met Frankrijk.

<meer volgt vanuit m’n aantekeningen>

 

Hausvatterbücher

<meer volgt vanuit m’n aantekeningen>

 

Italië

<meer volgt vanuit m’n aantekeningen>

 

Oostenrijk

<meer volgt vanuit m’n aantekeningen>

 

Deutschland

<meer volgt vanuit m’n aantekeningen>

 

 

Zie ook

-         De Gelderlander Zaterdag 7 Augustus 2004

 

 

Van WFM 107.1 - Streekradio op Wereldformaat

http://www.wfmradio.nl/agenda.htm

 

Tot en met 26 september is de tentoonstelling Europese tuinen in oude prenten te bezichtigen. Naar aanleiding van de 400ste geboortedag van Johan Maurits van Nassau Siegen, die Kleef in heel Europa beroemd heeft gemaakt als tuinstad. Er worden ongeveer 150 bladen uit een nog nooit voor het publiek toegankelijke prive-collectie tentoongesteld, die alle fasen en modes van de tuinkunst tussen 1600 en 1900 weerspiegelen. De tentoonstelling is te bezichtigen bij het Koekoek-Haus in Kleef.